Yli 15-vuotiaat

Nuorten teatteriryhmät

TUNNIT ALKAVAT VIIKOLLA 2

Ryhmä valitaan oppilaan iän- sekä teatteritaiteen perusopetustason mukaisesti:
TEATTERITAITEEN PERUSOPETUS

Otathan rohkeasti yhteyttä jos ryhmät ovat täynnä, pyrimme perustamaan uusia ryhmiä kysynnän mukaan!
HUOM! Kaikkiin hintoihin lisätään 15e ilmoittautumismaksu.

Lukujärjestys 2018-2019

B1 WATTI-12-16-vuotiaat

”Esiintyjyys ja katsojuus”
Aloittava ryhmä. Ryhmässä tutustutaan laajasti teatterin eri osa-alueisiin ja tyylilajeihin. Kunkin  oppilaan omaa persoonallista ilmaisua vahvistetaan. Ryhmässä tehdään draaman perusharjoitteita, leikitään ja ilmaistaan yhdessä. Vuoden aikana tutustutaan roolinluomiseen sekä roolianalyysin tekemiseen. Tutustutaan erilaisiin näytelmiin ja näytelmän rakentamisen prosessiin. Keväällä 2019 ryhmä tekee demo-esityksen/esityksen.

Tavoitteet:

• Ymmärtää roolihenkilön tahdonsuunnat, toimnnat ja reaktiot muihin näyttelijöihin
  • Arvostaa muiden tekemää työtä ja antaa siitä kehittävää palautetta
  • Nähdä ja kokea erilaisia esityksiä miettien niiden välittämää sanomaa yleisön kannalta
  • Toimia vuorovaikutuksessa yleisön kanssa
  • Kyky toimia ryhmässä toisia kannustaen ja itseään vapaasti ilmaisten
  • Toisten kuunteleminen ja kunnioittaminen
  • Keskittymiskyvyn ja pitkäjänteisyyden kehittyminen
  • Kuvitteellisena roolihenkilönä toimiminen
  • Tarinan rakenteen hahmottaminen (alku-keskikohta-loppu)
  • Hahmottaa esittämisen olevan katsottavana olemista
  • Omien ja muiden ideoiden kunnioittaminen

Torstaisin
Kello: 16.45-18.45
Hinta: 240€/lukukausi TAI 440€/Lukuvuosi
Opettaja: Veera Aaltonen

B2 VARJO-12-16-vuotiaat

RYHMÄ TÄYNNÄ
”Esiintyjyys ja katsojuus”
Ryhmässä tutustutaan laajasti teatterin osa-alueisiin ja tyylilajeihin. Kunkin oppilaan omaa persoonallista ilmaisua vahvistetaan improvisaation ja draaman perusharjoitteiden avulla. Keskeistä on teatteri-ilmaisun fyysistäminen lavalla toiminnaksi. Keväällä ryhmä valmistaa esityksen, joka päätetään myöhemmin. Aikaisempi kokemusta teatterin tekemisestä on suotavaa.

• Arvostaa muiden tekemää työtä ja antaa siitä kehittävää palautetta
  • Toimia vuorovaikutuksessa yleisön kanssa

Maanantaisin
Kello: 16.45-18.45
Hinta: 240€/lukukausi TAI 440€/Lukuvuosi
Opettaja: Veera Aaltonen

B5 SOIHTU-yli 15-vuotiaat

RYHMÄ TÄYNNÄ
Teemaopinnot 2

”Oma taiteellinen prosessi produktiossa”
Vuoden aikana tutustutaan teatteri erilaisiin tehtävän kuviin. Ryhmä tutustuu näyttelijäntyön lisäksi teatterin osa-alueisiin ja tyylilajeihin. Kunkin oppilaan omaa persoonallista ilmaisua vahvistetaan improvisaation ja draaman perusharjoitteiden avulla. Tutustutaan teatterin tekemiseen kokonaisuutena ja teatterin erilaisiin rooleihin. Vuoden aikana tehdään ohjausharjoituksia, käsikirjoituksia ja kokeilaan skenografian eri osa-alueita. Keväällä ryhmä valmistaa esityksen, joka päätetään myöhemmin. Ryhmä on tarkoitettu nuorille joilla on jo enemmän kokemusta teatterin tekemisestä.
Ryhmään sitoudutaan koko vuodeksi

Tavoitteet:

• Valita itselleen teatterin eri tehtävänkuvista erityisesti kiinnostava osa-alue
  • Käyttää taiteellisessa prosessissa omaa kokemusmaailmaa, havaintoja ja jo opittua
  • Asettaa omalle työskentelylleen tavoitteet, joita kohti johdonmukaisesti pyrkii

Ryhmä aloittaa syyslukukauden 17.9.

Tiistaisin
Kello: 17.00-19.00