Narcissos ja Echo

Aikuisten naamioteatteri ryhmä Säihke valmistaa kevääksi 2018 esityksen nimeltä Narcissos ja Echo.

Esitys yhdistää Ovidiuksen tarinaan teatterinaamioita, klovneriaa ja tunteiden ”epäsoveliasta” käytöstä nyky-yhteiskunnan painostuksessa. Milloin tai missä tilanteessa saa tuntea vihaa, surua tai pelkoa? Miksi nämä tunteet nähdään edelleenkin negatiivisina? Järjen ääni/äänet antavat koko ajan ohjeita, joita pitäisi noudattaa. Oman pään sisäiset ”ohjeet” voivat kuitenkin tuhota sen tärkeimmän eli tunneilmaisun.

Alkuperäisessä tarinassa Narcissos rakastuu omaan peilikuvaansa vedessä ja murtuu, koska ei voi tavoittaa rakkautensa kohdetta. Narcissos kuihtuu, koska ei voi poistua rakkautensa kohteen eli oman peilikuvansa luota. Kuihtunut ruumis muuttuu narsissiksi. Echo taas on jumalten kostona tuomittu toistamaan vain kuulemansa viimeinen sana. Hän rakastuu Narcissokseen, muttei saa vastarakkautta ja riutuu jääden kaiuksi kallioon.

Vielä tänä päivänäkin löydämme itsemme samojen ongelmien ääreltä kuin tässä vanhassa tarinassa. Itserakkaus sokaisee silmämme, järki ja tunteet taistelevat keskenään ja yhteiskuntamme painostuksesta saatamme kadottaa sisäisen lapsemme.

Esitykset: 9.2. / 10.2. / 16.2. / 2.3. / 4.3.  Aina klo. 19.00

Kesto: n. 45 minuuttia

Liput: 10/8€

Alennuksen oikeuttavat kortit tarkastetaan ovella.

Paikka: Teatteri Tuike, Viertolantie 2 Helsinki, aivan Tapanilan juna-aseman kupeessa, myös parkkipaikkoja löytyy pihamaalta!

Ohjaus ja naamio-opetus: Kimmo Tähtivirta, apulaisohjaaja Kia Kilpeläinen
Naamioiden valmistus ja tutkimus: Johanna Oksanen
Lavastus: Kimmo Tähtivirta & Johanna Oksanen
Käsikirjoitus: Työryhmä