Hänzel ja Gretel

Ilmaisukoulu Tuikkeen edistyneiden aikuisten naamioteatteriryhmä Säihke esittää:

Hänzel ja Gretel – aikuisten satu korruptiosta

Tutussa tarinassa vanhemmat eksyttävät lapsensa metsään ja he löytävät piparkakkutalon, jonka omistama noita haluaa syödä lapset. Lopulta lapset onnistuvat houkuttelemaan noidan uuniin, jossa tämä palaa kuoliaaksi.

Esitystä on inspiroinut internetistä löytynyt tarina: Vuonna 1963 julkaisiin kirja Die Wahrheit über Hänsel und Gretel. Siinä amatööriarkeologi ”Georg Ossegg” kertoi löytäneensä sadun piparkakkutalon ja noidan ruumiin. Kirjan mukaan satu perustuu tositapahtumiin 1600-luvulta: Katarina Schrader oli leipuri, jonka piparkakkuresepti herätti kateutta toisessa leipurissa, Hans Metzlerissä. Hans levitti juoruja, joiden mukaan Katarina oli lapsia syövä noita. Lopulta Hans meni Katarinan mökille, tappoi hänet ja poltti uunissa.

Tosiasiassa Georg Osseggia ei ollut olemassa, vaan kirja on humoristi Hans Traxlerin sepittämä. Traxler sai aikoinaan myös petossyyteen, mutta jäi tuomiotta. Tarinaa julkaistaan edelleen totena useissa suomalaisissakin lehdissä.

Esitys sisältää naamioteatteria, musiikkia, tanssia, näyttämötappelua ja klovneriaa.

KÄSIKIRJOITUS:
Työryhmä perustuen osittain Grimmin veljesten tarinaan Hannu ja Kerttu

OHJAUS:
Kimmo Tähtivirta

NAAMIOT:
Johanna Oksanen

PUVUSTUS, LAVASTUS, REKVISIITTA JA ÄÄNISUUNNITTELU:
Työryhmä

ÄÄNENKÄYTÖN, ARTIKULAATION JA SAKSANKIELISTEN SANOJEN OPETUS:
Marika Lindroth

VALOKUVAT:
Sara Olivieri

KOREOGRAFIA:
Katja Honkanen ja Kimmo Tähtivirta

ESITYKSET

9.3. klo 19
16.3. klo 19
17.3. klo 19
21.3. klo 19
23.3. klo 19

HUOM! Esitystä ei suositella alle 16-vuotiaille.

LIPUT

10 € / 8 €

Alennukseen ovat oikeutettuja opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varusmiehet ja alan ammattilaiset.

Lippukauppaan

ESITYSPAIKKA

Teatteri Tuike, Viertolantie 2-4 B, 00730 Tapanila
Teatteri Tuike löytyy ihan Tapanilan juna-aseman vierestä. Pihamaalta löytyy myös parkkipaikkoja.

Kuva: Sara Olivieri