11-14-VUOTIAAT

Nuorten teatteriryhmät

TUNNIT ALKAVAT VIIKOLLA 2

Ryhmä valitaan lapsen iän- sekä teatteritaiteen
perusopetustason mukaisesti:
TEATTERITAITEEN PERUSOPETUS

Otathan rohkeasti yhteyttä jos ryhmät ovat täynnä, pyrimme perustamaan uusia ryhmiä kysynnän mukaan!

HUOM! Kaikkiin hintoihin lisätään 15e ilmoittautumismaksu.

Lukujärjestys 2018-2019

A1 SARASTUS – 8-11-vuotiaat

”Leikki ja tarina”
Ryhmässä tehdään draaman perusharjoitteita, leikitään ja ilmaistaan yhdessä.
Teatterileikkien- ja pelien kautta opetellaan vuorovaikutusta, ryhmässä toimimista ja
vahvistetaan lapsen omaa ilmaisua.

Tavoitteet:

• Kyky toimia ryhmässä toisia kannustaen ja itseään vapaasti ilmaisten
  • Toisten kuunteleminen ja kunnioittaminen
  • Keskittymiskyvyn ja pitkäjänteisyyden kehittyminen
  • Kuvitteellisena roolihenkilönä toimiminen
  • Tarinan rakenteen hahmottaminen (alku-keskikohta-loppu)
  • Hahmottaa esittämisen olevan katsottavana olemista
  • Omien ja muiden ideoiden kunnioittaminen

Keskiviikkoisin
Kello: 15.00-16.20
Paikka: Teatteri Tuike, Viertolantie 2, Tapanila, osa harjoituksista järjestetään Tapanilan kylätilalla
Hinta: 195€/lukukausi TAI 350€/lukuvuosi
Opettaja: Kimmo Tähtivirta

A3 LEIMAHDUS -11-14-vuotiaat

Ryhmässä tehdään draaman perusharjoitteita, leikitään ja ilmaistaan yhdessä.
Tutustutaan teatterin tekemiseen kokonaisuutena ja teatterin erilaisiin rooleihin. Vuoden aikana tehdään ohjausharjoituksia, käsikirjoituksia ja kokeilaan skenografian eri osa-alueita.
Tavoitteet:

• Tutustuttaa oppilaat eri tehtävänkuviin teatterikontekstissa, esimerkiksi käsikirjoittamiseen, ohjaamiseen,  lavastamiseen, puvustamiseen ja näyttelemiseen.
  • Kasvattaa ymmärrystä siitä kuinka teatteritaiteessa yhdistyy moni taiteenala
  • Ymmärrys siitä, kuinka eri tehtävänkuvat ja vastuualueet ovat myös jaettavissa
  • Opitaan määrittelemään oma vastuualue ja rooli prosessissa
  • Tutkia teatteria yhteiskunnallisena ilmiönä, joka heijastaa aina omaa aikaansa

Tiistaisin
Kello: 16.30-18.15
Paikka: Teatteri Tuike, Viertolantie 2, Tapanila
Opettaja: Veera Aaltonen

A3 VÄLKE- 10-13-vuotiaat

Tavoitteet:

• Tutustuttaa oppilaat eri tehtävänkuviin teatterikontekstissa, esimerkiksi käsikirjoittamiseen,ohjaamiseen, lavastamiseen, puvustamiseen ja näyttelemiseen.

Keskiviikkoisin
Kello: 16.30-18.15